УкрРус

Найкращий сервіс покупок за кордоном

+38 096 899 20 85

Для подорожуючих за кордон

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПОДОРОЖУЮЧИХ ЗА КОРДОН

Правила виїзду за кордон громадян України
1. Для перетину кордону України  дорослим громадянам віком від 18 років слід мати діючий закордонний паспорт, термін дії якого ще не завершився.
2. Для неповнолітніх дітей віком до 18 років виїзд за межі України дозволений за умови внесення їхніх даних до паспортів батьків або за наявності діючого проїзного документу дитини (щодо країн візового режиму вік дітей, які повинні мати окремий проїзний документ є різним і слід уточняти безпосередньо перед поїздкою).
У випадку виїзду дитини до 18 років за межі України у супроводі одного з батьків або супроводжуючого необхідно надати для пред'явлення дозвіл на виїзд за кордом у складі супроводжуючого чи другого з батьків з вказанням термінів поїздки та країн перебування. Додатково можуть вимагатися надання оригіналу свідоцтва про народження дитини, якщо прізвища батьків та дитини не збігаються. Для матерів - одиначок обов'язковим є пред'явлення оригіналу або нотаріально затвердженої копії документу  про внесення запису імені батька згідно законодавства України.


Узагальнений перелік документів, необхідних для оформлення віз до країн Шенгенської угоди (прохання перед подачею документів уточнювати їхній перелік стосовно кожної країни окремо у візових центрах Посольств інших країн або у Вашого менеджера оскільки можуть відрізнятися від нижче вказаного) 
1. Для дорослих - діючий закордонний паспорт, термін дії якого повинен бути ще діючим протягом 6 місяців  після дати закінчення планованої поїздки. Діти до 14 років повинні бути вписані до паспортів одного з батьків або супроводжуючої їх особи або мати проїзний документ дитини. Діти від 14 до 18 років повинні мати власний проїзний документ дитини (підлягає уточненню)  
2. По 2 фото розміром 3,5х4,5 см (на білому фоні, обличчя повинно займати 80% фотографії, фото повинно бути зробленим не раніше 6 місяців до планованої поїздки)
3. Копія українського паспорта (всі сторінки)
4. Копія ідентифікаційного коду
5. Копія довідки про сімейний стан (свідоцтва про шлюб, розлучення, смерть одного з подружжя). 
6. Для дітей до 18 років копія свідоцтва про народження (можлива вимога про завірення його нотаріально)
7. Заповнена анкета 
8. При виїзді за кордон неповнолітніх дітей до 18 років у складі одного з батьків або без обох разом із супроводжуючим необхідно надати оригінал дозволу на виїзд дитини, затвердженого нотаріально, від одного чи обох батьків з вказанням дат поїздки, переліку країн відвідування.
9. Медичне страхування з покриттям у 30 000 євро/дол.США на весь термін перебування за кордоном.
10. Оригінал або копія авіаквитків, автобусних квитків або документів на автомобіль, у випадку подорожування автомобільним транспортом, а саме: копії техпаспорта та прав, копія страхівки "зелена карта".
Додатково посольства можуть вимагати наступні документи  як обов'язкові (в залежності від посольства):
1. Довідку з місця роботи з вказанням доходу за останні 6 місяців з розбивкою по місяцях, реквізитів підприємства, затверджену печаткою та підписами директора та бухгалтера.
2. Копію трудової угоди, завірену печаткою підприємства.
3. Довідку з банку про наявність заощаджень для здійснення поїздки на розрахунковому рахунку (депозитні рахунки не приймаються до уваги) орієнтовно з розрахунку 50-100 дол.США/євро на день перебування за кордоном на 1 особу (включаючи неповнолітніх дітей) у будь-якій валюті або виписку чеку з банкомату із вказаним залишком на рахунку.
4. Копії документів, що підтверджують матеріальний стан людини в Україні та її укорінення (це можуть бути копії свідоцтв на право власності на нерухомість, автомобілі, землю, наявність отримання дивідендів чи іншого доходу тощо).
5. У випадку спонсорства - додаються нотаріально завірена заява від спонсора про повне фінансування поїздки з вказанням термінів та країн перебування. Відповідно додаються фінансові документи, що вище вказані у переліку, від спонсора та документ, що підтверджує родинні зв`язки.
6. В залежності від мети поїздки посольства інших держав можуть вимагати: оригінал запрошення від приймаючої сторони, оригінал чи копію підтвердженого бронювання готелів, квитанції про оплату проживання у місцях перебування по маршруту поїздки тощо.

При перетині кордону інших держав необхідно мати:
1. Паспорт з діючою візою (у випадку візової країни) – термін дії візи не закінчився або кількість в`їздів до країни не вичерпалась. При цьому, дата повернення в Україну повинна бути не пізніше терміну закінчення візи.
2. Документи, що підтверджують місце проживання на території країни перебування (ваучер, запрошення тощо).
3. Квиток, що підтверджує зворотню дату виїзду (автобусний чи авіа).
4. Медичну страхівку.
5. Працівники паспортного контролю можуть вимагати пред'явлення готівкових коштів, що підтверджують фінансову спроможність оплатити своє перебування на території країни перебування тощо.

Примітка. Візи до країн Шенгенської угоди видаються консульськими установами Посольств відповідних країн з вказанням терміну дії візи (з .....по.......), а також вказують на кількість днів можливого перебування на території країн Шенгенської угоди (від 2 до 265 днів), кількість в'їздів (від 1 до 2 або мульти, тобто багаторазовий в'їзд)  та категорії (мети) візи в залежності від  мети перебування (службові, туристичні, робочі, дипломатичні тощо)

odnoklasniki vkontakte facebook facebook